Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wordt het stil in Buggenum?

Buggenum is een mooi dorp met een actief verenigingsleven. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, die extra feestelijk zijn als ze met muziek worden opgeluisterd.
Lijkt het jou leuk om af en toe muziek te maken als er in Buggenum wat te doen is? Dan zijn we op zoek naar jou!
Al jaren lang verzorgt Fanfare Excelsior de muzikale opluistering van de van de verschillende activiteiten in Buggenum. Fanfares en harmonieën in heel Nederland hebben het echter moeilijk. In de afgelopen 15 jaar zijn meer dan 250 muziekverenigingen verdwenen, waardoor het steeds stiller wordt in Nederland.
Ook in Buggenum is opluistering van activiteiten inmiddels niet meer mogelijk met de huidige bezetting van de fanfare. Het zou jammer zijn als het ook in Buggenum stil is als Sint zijn intocht doet of de communicantjes een feestelijke dag beleven.
Hier is samenwerking een oplossing. Een werkgroep van de Dorpsraad en de Fanfare gaat kijken hoeveel muzikanten er in Buggenum wonen die het belangrijk vinden dat er muziek klinkt in Buggenum en bereid zijn enkele keren per jaar muziek te maken als er wat te beleven is. Eénmaal repeteren vooraf, dus zeker niet elke week. Ook maakt het niet uit welk instrument je speelt, we kunnen allerlei mooie nieuwe combinaties maken per activiteit. Zelfs als je geen instrument (meer) hebt, zijn er zeker mogelijkheden. Je hoeft ook geen lid te worden van de Fanfare.
Ben je muzikant en lijkt het je wat? Kom dan op dinsdag 18 oktober om 10:00 uur naar de Roffert. We leggen dan verder uit wat de bedoeling is en hoe we er samen voor gaan zorgen dat de muziek blijft klinken in Buggenum!
Ben je muzikant en past opluisteren van activiteiten niet meteen bij jou? Kom dan toch naar de Roffert, zodat je andere muzikanten van Buggenum leert kennen. Het wordt sowieso een gezellige avond met al die muzikale mensen!
Kun je er op 18 oktober niet bij zijn, maar wil je wel meedoen of heb je nog vragen? Mail dan naar info@muziekinbuggenum.nl.
Kijk op www.muziekinbuggenum.nl voor meer informatie.