Begin maart ontvangen de meer dan 50 Buggenumse ondernemers die op deze website staan een brief, met de vraag of zij mee willen werken aan een reportage over hun bedrijf. Bevlogen ondernemers zijn als geen ander in staat het dorp extra onder de aandacht te brengen. Ervoor te zorgen dat Buggenum bekender wordt als hèt dorp waar het goed wonen en ondernemen is.
Dit is nodig om nieuwe inwoners aan te trekken en zo voorzieningen als de basisschool, het gemeenschapshuis en de verenigingen in stand te kunnen houden.
Dit jaar lukt het nog om circa 10 ondernemers te interviewen. Bij elke ondernemer maken we een serie nieuwe foto’s. Vanaf maart worden maandelijks die bijzondere ondernemersverhalen gepubliceerd op deze website. Bij succes gaan we volgend jaar door, met andere ondernemers.
Yvonne van Rijswijk, een nieuwe inwoner in Buggenum, heeft zich begin dit jaar aangesloten bij werkgroep Communicatie van Dorpsraad Buggenum. Yvonne runt de B&B Buggenum Palace op de Dorpsstraat 20 en is daarnaast zzp’er op gebied van communicatie. Omdat zij ervaring heeft in het schrijven van teksten wordt zij voor wat betreft het “ondernemersproject”, uw contactpersoon. Yvonne voert de redactie, neemt de interviews af en onderhoudt de contacten met de ondernemers. Via deze link treft u een voorbeeld interview aan waarin Yvonne zich aan u voorstelt.
Dorpsraad Buggenum hoopt dat veel ondernemers mee willen werken aan dit initiatief. Dat zij op deze manier ook een bijdrage leveren aan het in stand houden van de leefbaarheid van Buggenum.
Staat u als ondernemer nog niet op buggenuminbeeld.nl meld u dan aan via deze website.