De 50e verjaardag van Zonnebloem-Buggenum ging in 2017 niet zomaar voorbij. De dertien vrijwilligers van afdeling Buggenum zorgden voor een aansprekend programma voor hun gasten.
De voorbereidingen startten al ruim vóór 2017.  Onder meer met het haken van zonnebloemen voor een boomstam voor ‘de Roffert’. Door deze hippe activiteit, wildbreien genoemd, werd het jubileumjaar extra onder de aandacht gebracht.
Voor de gasten startte het jaar met een feest in ‘de Roffert’. De afdelingen Neer en Haelen waren ook uitgenodigd. Muziek, een buutreedner, lekker hapjes en drankjes zorgden ervoor dat de sfeer er al snel in zat.
In juni volgde een boottocht over de Maas naar Stevensweert en terug. In Stevensweert kon, onder een stralend zonnetje, genoten worden van een terras. Dit was nog niet alles. Terug in Buggenum stond gasten en vrijwilligers bij ‘de Eyk’ een geweldig buffet te wachten.
Ook de verwendag in oktober viel goed in de smaak. ‘De Veerman’ werd omgetoverd tot een wellnesscentrum. De gasten konden kiezen uit voetreflexologie, manicure en pedicure en gezichtsbehandelingen. Tussendoor kon men kaarten of spelletjes doen en in de pauze kijken naar een dansdemonstratie. Ook deze verwendag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd.
Het jubileumjaar eindigde in december met een heerlijk kerstdiner bij ‘Oppe Berg’. Als verrassing kwam koor All2gether sfeervolle liederen zingen.
Al met al een geweldig jaar dat georganiseerd werd door de vrijwilligers van afdeling Buggenum. Zij werden daarbij gesteund en gesponsord door ondernemers en inwoners van Buggenum.