Knooppunten Molenroute Noord-Leudal

Print Friendly, PDF & Email
Afstand: 42 km

Deze molenroute van ca. 42 km voert u door het prachtige vlakke natuurrijke landschap van Leudal langs maar liefst 6 molens. Zowel windmolens als ook watermolens. De route gaat door de kernen Roggel-Nijken, Neer, Buggenum, Horn, Haelen en Nunhem. Op deze mooie route zijn twee stukjes onverharde (maar wel goed te fietsen) weg.

De route start bij het kerkplein te Buggenum. Niet alle molens liggen aan de knooppuntenroute maar wel vlakbij. Hieronder is aangegeven waar u telkens even van de route af moet wijken om de molens te kunnen bekijken.

Knooppunt 45

Bij knooppunt 45 volgt u de Haelerweg. Aan uw linkerhand zit u op een gegeven moment de Molenweg. Dan komt u bij Molen De Hoop (Molenweg 26) en Molen De Welvaart (Molenweg 3).

Knooppunt 49

Volg bij de parkeerplaats de bordjes naar de Leumolen.

Knooppunt 16

Bij knooppunt 16 gaat u even richting knooppunt 14 (neem de Kunneweg tot aan Nijken). De St. Petrus Molen is gelegen aan het Nijken aan uw rechterhand. Na bezichtiging fietst u dezelfde weg weer terug naar knooppunt 16 om de route verder te volgen.

Knooppunt 51-50

Tussen knooppunt 51 en 50 moet u even van de verharde weg af om de Friedessemolen te kunnen zien. Volg daarvoor de bordjes Friedessemolen.

Voor meer informatie en de volledige route: zie hieronder.
 • Start: Kerkplein te Buggenum (met het gezicht naar de kerk staand –> naar links fietsen met de huizen aan uw rechterzijde). Volg dan route.
  U kunt op het Kerkplein gratis parkeren.

 • Knooppunten: 52 – 45 – 95 – 38 – 43 – 41 – 46 – 49 – 16 – 17 – 51 – 78 – 50 – 52.

 • Markering: Genummerde fietsroutebordjes.

 • Meer informatie:
  – Bord op parkeerterrein bij de kerk.
  – Molenroute: Molen-fietsroute.
  – Knooppuntroutes: Routebureau Limburg.

 • U kunt de route ook op uw mobiele telefoon zetten met de volgende QR-code:

Elisabethmolen te Haelen.