Knooppuntenfietstocht Leudal

Print Friendly, PDF & Email
Afstand: 42 km

De Leudalroute brengt u per fiets door bijna de hele gemeente Leudal. De route start op het Kerkplein te Buggenum. In een ronde van ruim 42 kilometer fietst u achtereenvolgens door de dorpen Buggenum, Haelen, Horn, Grathem, Baexem, Nunhem en Neer. De gezellige dorpen worden afgewisseld met prachtige natuur, vele bezienswaardigheden en mooi uitzicht over de Maasplassen.

U ook langs het Bezoekerscentrum Leudal, het vertrekpunt van veel wandel- en fietsroutes. Tevens is in het Bezoekerscentrum het Leudalmuseum gevestigd, en u kunt er terecht voor VVV-informatie, streekproducten of andere kleine cadeautjes uit de regio. Leudal staat ook wel bekend als molengebied. Bij dit informatiecentrum treft u ook een molen aan: de St. Elisabethsmolen. Even verderop richting Nunhem staat de Leumolen, ook wel de St. Ursulamolen genoemd. De andere molens die u tegenkomt zijn Molen de Welvaart in Horn, Molen de Hoop in Horn en – iets afwijkend van de route – de Grathemer Molen in Grathem.

Behalve om zijn molens, staat Leudal ook bekend om de kastelen. Kasteel Horn in Horn, waar de route vrijwel langs voert, is een van de oudste, nog intacte Middeleeuwse ringmuurburchten in Nederland. Via het natuurgebied De Beegderheide wordt de route vervolgd richting Beegden en Grathem, waar u door natuurgebied de Exaten fietst. Het laatste deel van deze fietsroute gaat door natuurgebied het Leudal. Natuurgebied Leudal is wellicht het bekendste natuurgebied in deze regio, dankzij de diverse beekdalen, landduinen, bosvennen en rijke variatie aan fauna.

Voor meer informatie zie hieronder.
 • Start: Kerkplein te Buggenum (met het gezicht naar de kerk staand –> naar links fietsen met de huizen aan uw rechterzijde). Volg dan route.
  U kunt op het Kerkplein gratis parkeren.

 • Knooppunten: 52 – 45 – 95 – 38 – 30 – 51 – 50 – 32 – 44 (Let op: dit bordje staat niet voor de afslag, maar erna. Dus na de bocht die je moet maken.) – 43 – 41 – 46 – 49 – 51 – 78 – 50 – 52.

 • Markering: Genummerde fietsroutebordjes.

 • Meer informatie:
  – Bord op parkeerterrein bij de kerk.
  – Knooppuntroutes: Routebureau Limburg.

 • U kunt de route ook op uw mobiele telefoon zetten met de volgende QR-code: