Themabijeenkomst: fit en vitaal leven.

De seniorenverenigingen van Buggenum, Neer en Nunhem organiseren op 21 januari a.s. een bijeenkomst met als thema ‘een fit en vitaal leven’.

Gastspreker Mathieu de Greef vertelt over het belang van bewegen bij ouderen. Mathieu de Greef is één van de ontwikkelaars van het GALM programma en is als bewegingswetenschapper verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoeken laten de effecten van bewegen op veroudering zien. Mensen die regelmatig bewegen zijn aantoonbaar fitter en gezonder, hebben meer weerstand, slapen beter en verouderen minder snel. Deze lezing is tevens het startpunt en introductie van het GALM-project; het sportstimuleringsprogramma voor ouderen dat vanaf februari van start gaat in de dorpen Buggenum, Neer en Nunhem.

Daarna komt Marion Donders van Rabobank Peel, Maas en Leudal aan het woord. Marion is seniorenadviseur bij de bank en ervaringsdeskundige als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig en veilig uw bankzaken regelen. Ze brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hulpmiddelen. Ook geeft ze veel handige tips voor uzelf en uw mantelzorgers.

De bijeenkomst wordt gehouden in gemeenschapshuis “de Haammaeker”, Hoogstraat 2 in Neer.
Aanvang: 13:30 uur.
Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alle senioren van Buggenum, Neer en Nunhem. Dus ook voor niet-leden.

In de pauze wordt voor koffie met vlaai gezorgd.

In verband met de organisatie, ontvangen we vooraf graag een aanmelding:

Graag tot maandag 21 januari!