Vervoer

De Wensbus Buggenum, Nunhem en Neer

Als inwoner of bezoeker van Buggenum kunt u gebruik maken van de Wensbus. De Wensbus rijdt van deur tot deur in de kernen Baexem, Buggenum, Haelen, Heythuysen, Heibloem, Horn, Neer, Nunhem en Roggel. De chauffeurs zijn vrijwilligers.

Voor het bestellen van de bus belt u de chauffeur via telefoon nummer 06-13232894

Kosten
  • € 1,- binnen het eigen dorp

  • € 2,- naar het naastgelegen dorp

  • € 3,- naar dorp waarbij één of meerdere dorpen worden gepasseerd

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met een van de coördinatoren van de Wensbus:
Bart v/d Venne: (0475) 510978
Karel Henderikx: (0475) 594373
Ton Metsemakers: (0475) 591538

Duofiets

De duofiets is vooral bedoeld om mensen, die minder gemakkelijk of niet zelfstandig de fiets kunnen nemen, onder begeleiding een ritje te laten maken. De duofiets is een tweezitter met elektrische ondersteuning en de bijrijder kan, al naar believen, wel of niet meetrappen. De fiets is te reserveren onder telefoonnummer (0475) 592490. Hij staat gestald bij klooster Keyzersbosch, Keyserbosch 1 in Neer, maar wordt naar Buggenum gebracht als u vanaf Buggenum wilt fietsen.

Om het project draaiende te houden (beheer, onderhoud en verzekering) wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Taxi

In Buggenum is ook een taxibedrijf:  ‘Taxi Buggenum’.

Naast regionale ritten kunt ook naar vliegvelden als Schiphol, Eindhoven, Maastricht, Luik, Charleroi,  Zaventem,  Düsseldorf,  Keulen/Bonn, Dortmund, Frankfurt, Weeze gebracht worden. Tel:  06-22188491 of 0475-593835

WEBSITE

Bus en OV-shuttle

Helaas rijdt er geen lijndienst meer door Buggenum. De dichtstbijzijnde haltes zijn in Haelen en Nunhem, beide ongeveer 1 km. Met die bussen kunt u onder meer naar Roermond en Venlo, in de spits ieder half uur. Reizigers vanuit Buggenum, kunnen naar die haltes met OV-shuttles. Deze rijden de hele week tussen 6 en 22 uur één keer per uur.

Reserveren

Via  gratis telefoonnummer 0800-0224050, minimaal 1 uur van te voren. De OV-shuttle heeft per dorp één halte. Als u wilt, kunt u thuis opgehaald en weer thuisgebracht worden. Neem dan een ruimere reserveringstijd: minimaal anderhalf uur. Reserveren kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kunt in één keer meerdere ritten reserveren en tot drie maanden van te voren reserveren.

Kosten

In de OV-shuttle is de OV-chipkaart niet geldig. U kunt een speciaal kaartje kopen bij de chauffeur voor een enkele reis. Een rit tot 2 km kost € 1,- en voor een langere rit betaalt u € 2,-. Voordeurservice kunt u reserveren voor een meerprijs van € 2,50.